Samenwerking Cultuur en Sport

RTV Quirijn wordt de nieuwe locatie voor een voorstelling die plaats gaat vinden op ons mooie tennispark.
Lees hieronder alle informatie omtrent dit leuke initiatief.

Eenmalige samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en BOG

In het kader van samen komen we de crisis wel door zijn wij benaderd door Het Zuidelijk Toneel. Zij zochten een buitenlocatie om te kunnen repeteren voor een groot festival.

Omdat wij de ruimte hebben en vlak in de buurt zijn, heeft HZT ons benaderd, met het verzoek op onze banen de repetities uit te voeren en wij denken dat dit voor beide partijen een positief gevolg heeft.

HZT: hèt theatergezelschap uit Tilburg e.o. We werken graag samen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de ander. Omdat we geloven dat ons werk door de blik, de kennis, de kunde van de ander verrijkt wordt. We zien ons gezelschap als een open structuur die we telkens opnieuw vormgeven, afhankelijk van het verhaal dat we willen vertellen.BOG: een Nederlands-Vlaams theatergezelschap dat sinds 2013 muzikale theatervoorstelling maakt over grote onderwerpen waar we als mensen allemaal mee te maken krijgen: het gehele leven, meningen, geloof, bewustzijn, identiteit. Onze voorstellingen zijn meestal te zien in De Nieuwe Vorst, Holland Festival, Oerol en in andere theaters in het land

Dit jaar maken we samen met Het Zuidelijk Toneel, bij jullie om de hoek, de voorstelling TAL. variaties op bal, een voorstelling op locatie, namelijk op jullie tennisclub.TAL.wordt een muzikale theatervoorstelling over taal. Dat wij jullie over deze voorstelling kunnen vertellen, is te danken aan de woorden die we zo gewend zijn om te gebruiken. Taal is zo vanzelfsprekend dat je er haast niet meer bij stil staat.

TAL. wordt een muzikale, speelse, filosofische theatervoorstelling, gespeeld door tien spelers op het ritme van een tennisballenkanon.

Maar waarom speelt een voorstelling over taal op een tennisbaan? We maken en spelen TAL. op een tennisbaan omdat we taal zien als een spel, als een teamsport die mensen samen doen, als iets gezamenlijks dat bestaat als mensen het samen spelen, als een balletje dat steeds in beweging is tussen verschillende mensen. En waar theater meestal in een van de buitenwereld afgesloten theaterzaal wordt gemaakt en gespeeld, willen we TAL. juist laten zien in de echte, dagelijkse wereld. Daar waar mensen spelen, sporten en met elkaar communiceren. Daar waar woorden en letters ‘gewoon’ worden gebruikt: door mensen die met elkaar praten, op de borden langs het veld, de logo’s op t-shirts, de prijslijst van de kantine.

Om dit te kunnen doen, zijn we op zoek gegaan naar een tennisvereniging en RTV Quirijn bleek tot ons plezier heel enthousiast. Na ruim een jaar waarin samenkomen om samen te spelen, te sporten of van kunst te genieten bijna niet mogelijk was, zijn we dan ook ontzettend blij en dankbaar dat we TAL. kunnen maken én voor jullie kunnen spelen

Zodra we weten voor hoeveel toeschouwers er precies gespeeld kan worden, krijgen jullie een uitnodiging voor de voorstellingen tussen 10 en 13 juni.

HTZ: Wil je meet weten over HZT? Bezoek de website van Het Zuidelijk Toneel : https://hzt.nl/
BOG: Wil je meer weten over BOG? Bezoek de website van BOG: www.bogcollectie.com