Verzwaring coronamaatregelen: geen dubbelspel de komende 2 weken

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis en padel. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer).
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Klik hier voor verdere informatie. Dubbelspel bij tennis en padel mag dus niet!

Ook trainen met vier personen op een veld exclusief trainer is niet meer toegestaan. Pascale probeert de lessen zoveel mogelijk door te laten gaan, zij neemt zelf contact op met de senioren die lessen hebben.

Wat gaan we als RTV Quirijn doen:
Op afstand kan maar voor 2 personen worden gereserveerd.  Ook aan het bord zelf kunnen alleen maar single partijen worden afgehangen. 
We raden aan de tennisbanen op afstand te reserveren (*), waarmee de drukte in de hal en bij het bord wordt verminderd.
Sowieso raden we aan dat er per baan maar 1 persoon naar binnen gaat.

NB. reeds gemaakte dubbelspel reserveringen worden verwijderd.

(*) Reserveren Tennisbanen
Om banen te kunnen reserveren moet de KNLTB.Club app geïnstalleerd hebben (zie onderstaande knoppen). Dan is het eenvoudig om op afstand banen te reserveren.
Om toch nog enige vrijheid te hebben, wordt dit alleen voor de banen 1-2-3-6-7 ingesteld.
Je moet de gereserveerde baan nog wel minimaal 5 minuten voor de starttijd bevestigen op het afhangsysteem, omdat anders de reservering vervalt.