Nieuw seizoen RTV Quirijn Tennisladders (enkel en dubbel)

HET NIEUWE SEIZOEN VAN DE LADDERCOMPETITIES ENKEL EN DUBBEL.

“ENKEL ONLINE CLUBLADDER”.

Dit jaar zijn we in april gestart met het zomerseizoen van de “ENKEL ONLINE CLUBLADDER”. Dat was een prima start want elke twee weken hebben tussen de 50 en 60 spelers en speelsters telkens èèn of twee wedstrijden gespeeld. Dit zomerseizoen loopt af in oktober.

Het is een ladder waarbij je tekens automatisch tegen tegenstanders van ongeveer gelijke sterkte speelt. Naar keuze elke week of een keer in de twee weken.

Hieronder staat in het kort de uitleg van de clubladder en via die link hieronder kun je je nog uitgebreider informeren en aanmelden.

“DUBBEL ONLINE CLUBLADDER”

In april van dit jaar is ook de “MIX-DUBBEL ONLINE CLUBLADDER” gestart met 20 teams. We startten in het zomerseizoen met een ladder voor Mix maar gezien het succes willen we de dubbelladder nu in het winterseizoen ook openstellen voor Dames Dubbel en Heren Dubbel teams!!  Je kunt je voor de Dubbel ladder ook allèèn aanmelden en je kunt op die manier in contact komen met anderen die zich ook alleen hebben aangemeld om een geschikte partner te vinden.

Ieder lid kan zich nu aanmelden voor het winterseizoen dat loopt van oktober t/m maart, met een pauze rond kerst en nieuwjaar.

Leden die zijn aangemeld voor de zomerladder kunnen automatisch blijven spelen. Leden die de winter liever overslaan kunnen dit op hun profiel aangeven en uiteraard zijn nieuwe aanmeldingen ook mogelijk.

Aanmelden voor de Enkel en Dubbel Ladder kan met de “meld je aan” knop hieronder. Je mag uiteraard ook aan beide evenementen deelnemen.

Op de pagina van de Clubladder kun je onderaan eenvoudig switchen van de RTV Quirijn Enkelladder naar de RTV Quirijn Dubbelladder en omgekeerd.

Deze beide laddercompetities komen in de plaats van het traditionele Quirijn “teamtennis” en “Wintertennis”

     INFORMATIE OVER DE ONLINE CLUBLADDERS

De online Clubladder is een leuke en snelle manier om (nieuwe?) tennismaatjes op onze club te ontmoeten. Meld je aan en binnen 2 weken speel je je eerste ladderwedstrijd op jouw niveau.
(Start Wintercompetitie Ladder: eerst ronde vanaf eind oktober t/m maart  met een pauze rond Kerst en Nieuwjaar, maar je kunt op elk moment ook later instappen)
Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over.

Meespelen op de tennisladder is simpel

  1. meld je aan
  2. selecteer je speelsterkte
  3. kies wanneer je graag speelt

Het Winterseizoen start eind oktober (zowel voor de Dubbel- als de Enkelladder)
De 1e ronde word je ingedeeld op basis van je speelsterkte. Daarna tellen je wedstrijdresultaten.

meld je hier aan voor de Quirijn Enkel Clubladder  (deelnemers aan het zomerseizoen gaan automatisch door)

meld je hier aan voor de Quirijn Dubbel Clubladder (deelnemers aan het zomerseizoen gaan automatisch door)

Spelregels

Je speelt de gebruikelijke afhangtijd en telt de games door. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.

Volledige spelregels van de clubladder.

Rondes

Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvangen de spelers een email met informatie over de volgende wedstrijd. De hoogst genoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je instellingen aan te passen.

Seizoen

Je kunt je het hele seizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen huldigen wij de spelers met de meeste wedstrijden, de snelste stijgers, en de top 3. Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgend seizoen, totdat je je afmeldt.

Verdere info is ook te vinden op : RTV Quirijn enkel tennisladder (sportconnexions.com)

Op de pagina van de Clubladder kun je onderaan eenvoudig switchen van de RTV Quirijn Enkelladder naar de RTV Quirijn Dubbelladder en omgekeerd.

clubladder